7 tips - Så fixar du bästa sommarfesten

Nu när de kallaste månaderna har passerat och våren är på väg, kan vi inte låta bli att tänka på sol och varmare väder. Det betyder sommarfester inom en snar framtid! 

Känn solen le, musiken göra dig glad och slappnar av tillsammans med dina kollegor samtidigt som ni njuter av några härliga cocktails och lite god mat.

Här är våra bästa tips för att planera den ultimata sommarfesten! 

1️⃣ Identifiera ditt datum … tidigt

Har du bestämt dig för att organisera en sommarfest på firman i år? Kanon! Det första du bör göra är att bena ut vilken månad och vilken dag du helst vill ha din fest på, så fort du kan. Detta ökar möjligheten för att ditt föredragna datum är tillgängligt på ditt favoritställe eller plats. De bästa ställena och datumen tenderas att snabbt bli fullbokade.

2️⃣ Sätt en budget

Även om det kan kännas lockande att ”se vad saker och ting kostar”, är det en bra idé att ha en fast budget i åtanke, då kan du fokusera på vad du verkligen vill ha och hitta ett ställe som ligger i din prisnivå. När du pratar med ett ställe för att få en offert på din sommarfest, se till att du inkluderar allt du vill att din fest ska omfatta så att du kan få en exakt offert.
Om offerten hamnar högre än vad du hade tänkt dig, är det dags att fundera på vad du verkligen vill ha och behöver. Skala bort allt som inte är nödvändigt från listan. Det kan till och med vara värt att tänka på alternativa platser och/eller datum för att komma ned lite i kostnad men ändå behålla innehållet för att få till den sommarfest du önskar.

3️⃣ Bestäm önskad plats

Var vill du hosta årets sommarfest? Vill du ha det mitt i city, eller kanske lite mer lantligt? Var du än vill vara, ha dina gäster i åtanke. Är platsen nära kollektivtrafik? Kan man ta bilen dit, finns det gott om parkeringsplatser? Finns boende tillgängligt på platsen om den ligger en bit utanför stan? Det här är alla bra frågor som är värda att tänka på innan du siktar in dig på något ställe.

4️⃣ Tema eller inget Tema?

Hur vill du att din sommarfest ska se ut? Har du ett tema som tex. en Hawaii-fest, Gatsby eller något annat? Kanske vill du bara hyra en innergård och kort och gott grilla lite och njuta av kalla drycker? Teman kan ge en extra festlig känsla på ett event och med dekor och attiraljer blir folk ofta mer avslappnade. Men att ha ett tema är absolut inte ett måste. Festen kan bli lika bra även om du väljer att  köra utan något speciellt tema. Oavsett vad du är ute efter, tema eller inget tema, är vi säkra på att din sommarfest verkligen kommer att bli en succé!

5️⃣ Underhållning

Vilken typ av underhållning vill du ha på din sommarfest? Vill du erbjuda lättsamma spel och lekar som tex kubb, som gästerna kan njuta av i gröngräset? Eller vill du vill ha en artist, ett liveband eller en DJ som ser till att sätta rätt stämning på festen?

6️⃣ Mat och dryck

Mat och dryck – kanske den viktigaste delen! En bra idé är att, redan i OSA be alla dina gäster berätta om de har specialkost eller allergier. Då har du alla uppgifter till hands och kan enkelt lämna det vidare till cateringfirman eller köket på festvåningen. För den lite större gruppen så kan vi tipsa om att det kan vara väldigt bra med en anmälningssida som håller koll på allt detta åt dig. 

7️⃣ Fråga om One Relation Events & Meetings sommarfestpaket!

Om du vill spara tid på allt ovan? kontakta oss på One Relation så tar vi fram ett sommarfestpaket till dig! Du kan fundera lite på ”vad, var, hur” och så hör du av dig till oss med önskemål. Därefter får du en offert. Vårt paket kommer att innehålla allt du behöver för att säkerställa en helt oförglömlig fest. Dessutom kan du luta dig tillbaka och slappna av medan vi styr upp allt åt dig!

Att anlita One Relation för att styra upp din sommarfest kan verkligen inte bli enklare. – Klicka bara på kontakta oss här nedan och skicka in din förfrågan, så kommer vi att återkomma till dig ASAP – Lätt som en plätt 😄👍