Välkommen till

BITS DATA
I SALZBURG

Frågor eller runderingar?

MÅNDAG 25 april
Teamaktivitet, Foto Värdegrund
16.45 Buss till München
19.00 Framme på flygplatsen
21.30 Flyg till Stockholm
23.30 Landar i Stockholm.

22-25 april

SALZBURG, ÖSTERRIKE

OM

I år reser vi till Salzburg, Österrike. Vi kommer bland annat att besöka Porsche, konfererera och teambuilda. Men vi kommer också att få lära oss mer om själva staden Salzburg och ge oss ut på roliga aktiviteter.

Vi bor förstklassigt på centralt belägna Sheraton hotell och under lördagskvällen kommer vi att ge oss på att prova den lokala mat och dryckeskulturen, när vi gemensamt besöker ett av stans kändaste ”Brew haus”.

Varmt välkommen till Salzburg och Bits Datas konferensresa 2022! 

SALZBURG

Salzburg är en stad i Österrike. Den är huvudstad i förbundslandet Land Salzburg och har knappt 150 000 invånare.

Salzburg är känd för sin barockarkitektur, historia och som en inkörsport till Alperna. Gamla staden i Salzburg blev 1996 uppsatt på Unescos världsarvslista.

Wolfgang Amadeus Mozart föddes och växte upp i Salzburg. En annan känd person är Maria von Trapp, som bodde i Salzburg med sin familj fram till nazisternas maktövertagande då de flydde till USA. 1965 gjordes en filmatisering av Sound of Music, den spelades in i Salzburg.

 

BOENDET

SHERATON GRAND SALZBURG ⭐⭐⭐⭐⭐

Sheraton Grand Salzburg Hotel erbjuder 5-stjärnigt boende i centrala Salzburg, mittemot Schloss Mirabell och Mirabellgarten. Mozarts födelseplats, konserthallen Festspielhaus och Salzburgs katedral kan nås till fots inom 15 minuter.

Restaurangen serverar internationella och österrikiska rätter och har en terrass som vetter mot trädgården Mirabellgarten. I pianobaren serveras cocktails, snacks, bakverk och kaffe.

Rumsservice erbjuds 24 timmar om dygnet

RUMMEN

Rummen på Sheraton Grand Salzburg Hotel har modern eller klassisk inredning, sängar från Sheraton Signature samt ett rymligt badrum med badprodukter, tofflor och badrockar. WiFi är gratis i hela hotellet.

 

 

FACILITETER

I hotellets fitnesscenter kan du koppla av med bastu, ångbad och massage på begäran. Fitnesscentret ligger i anslutning till Kurhaus Spa.

Det är också här på hotellet som vi kommer att hålla våra interna konferenspass och äta de luncher som arrangeras i samband med mötespassen. 

Hotellet erbjuder baggageförvaring åt oss både när vi anländer och när vi avreser från Salzburg.

 

AKTIVITETER

Under våra dagar i Salzburg kommer vi att få uppleva både vackra miljöer, traditionell mat medn också trevliga aktiviteter.

Vi kommer att ha grupparbeten som resulterar i att ni får uppleva staden. Vi kommer att ha en guidad sightseeing promenad, både på fredagen och måndagen. På söndagen blir det aktiviteter för hela gruppen. Ni kommer själva att få välja vad ni föredrar att göra. Aktiviteterna ni kan välja mellan finner ni nedan.

Aktiviteter - Här hittar du mer information om dem

Teamaktivitet, Foto. Kollektiv Intelligens

Grupp 1
George Diab
Anette Ahlén
Lars Karlsson
Åsa Brunzell

Grupp 2
Torbjörn Gustavsson
Åsa Alenskog
Ishrat Huq
Anette Eklöf
Jesper Appelberg

Grupp 3
Anna-Karin Näslund
Gustav Bergefors
Maria Danielsson
Jessica Gustavsson
Anne-Li Jakobsson

Grupp 4
Magnus Skoglund
Kent Fält
Pia Larsson
Roger Aspelin
Jenny Kullås

Grupp 5
Gisela Hammenbeck
Jonas Hallman
Claes Lindström
Maria Fält Sörenstam

Teamaktivitet, Foto. Värdegrund.

Grupp 1
George Diab
Daniel Eklöf
Frida Sanderfelt
Patrik Wallerström

Grupp 2
Torbjörn Gustavsson
Björn Gustavsson
Evelina Åman
Anne-Li Jakobsson

Grupp 3
Susanne Monthan
Svenne Bergström
Mimmi Hammenbeck
Anette Lunding

Grupp 4
Anna-Karin Näslund
Marika Haaranen
Peter Delvén
Fredrik Palmgren

Grupp 5
Magnus Skoglund
Sara Henningsson
Isabella Kvarlin
Peter Linander

Grupp 6
Gisela Hammenbeck
Peter Andersson
Robin Lindgren
Torbjörn Dalåsen

Den som vill förstå Salzburg måste förstå salt. Biskoparna och ärkebiskoparna i Salzburg uppnådde rikedom genom denna resurs och kunde skydda Salzburgs politiska makt och kulturella överlägsenhet under århundradenas gång. Men salt har redan brutits under en mycket längre period i Hallein: kelterna använde det ”vita guldet” redan för 2500 år sedan för att bevara livsmedel. 

Åk med det ursprungliga gruvtåget djupt in i berget!

Upplev en intressant show på en underjordisk saltsjö!

Följ i kelternas fotspår till gruvans hjärta!

Untersberg är en av de mest populära rekreationsområdena i Salzburg. Untersbergbahn har tagit vandrare, vintersportentusiaster och naturälskare upp på berget och tillbaka till dalen sedan 1961. Höjdskillnaden mellan bottenstationen i Grödig/St. Leonhard (456 m) och toppstationen Geiereck (1 776 m) är 1 320 m.

Resan i en av de två rymliga linbanorna tar bara 8 1/2 minuter. Själva åkturen erbjuder en fantastisk utsikt över staden Salzburg, Berchtesgaden-regionen och Rositten-dalen

Det går utmärkt att spendera söndagen med att utforska och upptäcka staden Salzburg på egen hand.

Här är några tips!

Mozarts hus 

Öppettider 09.00-17.30

Den berömda kompositörens födelseplats fortsätter att vara en magnet för Mozart-fans och historiefantaster från hela världen. Museet i huset öppnade redan 1880. Ständigt utvecklat och utvidgat, är detta året runt museum ett absolut måste för varje Salzburg besökare.

Fästningen Hohensalzburg

Öppettider 09.00-17.30

Hohensalzburgs fästning ligger på Festungsberg, högt ovanför hustaken i det barocka historiska distriktet. Det är det största, fullt bevarade slottet i Centraleuropa. Detta emblem i Salzburg erbjuder en 360-graders utsikt över staden och dess omgivningar.

Fästningen byggdes  1077. Det fick utseende vi känner igen idag under ärkebiskop Leonhard von Keutschach år 1500. Fästningens ursprungliga syfte var att skydda furstendömet och ärkebiskoparna från fientliga attacker. Fästningen har aldrig under historiens gång intagits.

Palatset Mirabell

Öppettider:  08:00-18:00

Mirabellträdgårdarna kom till 1690. Den underliggande geometriska formen, som är typisk för barockperioden, är fortfarande tydligt igenkännlig. Den visuella inriktningen mot katedralen och fästningen bidrar till trädgårdens storhet. Dess skönhet och historia göra att det är en av de mest kända och besökta historiska platserna i Salzburg.

Getreidegasse

Getreidegasse är det livliga hjärtat av Salzburgs gamla stadsdel.  Dess omisskännliga charm samt Mozarts födelseplats gör det till ett mycket intressant resmål för otaliga besökare från hela världen. Förutom en rad internationella modekedjor är Getreidegasse också känt för sina traditionella caféer och unika affärer genomsyrade av historia.

Moderna museet i Mönchberg

Öppettider: 10.00-18.00

Under de senaste åren har Moderna museet höjt ribban på utställningarna till en helt ny nivå. På en yta på 2300 kvadratmeter visas internationellt hyllade moderna och samtida konstverk, samt verk från sina egna samlingar, som allmänheten kan njuta av i en serie roterande utställningar. Det unika, puristiska utställningsutrymmet misslyckas aldrig med att locka besökare från hela världen.

MÖNSCHBERG

Du kan ta dig upp Mönschberg ganska snabbt. Men du kanske vill spendera några timmar här eftersom det är otroligt vackert. Vandra genom ängar och skogar för att nå toppen, som är på ca 500m höjd. Du kommer att få några fantastiska bilder av staden!

  • Fantastisk utsikt från denna kulle i stadens centrum
  • Bara en 5 minuters klättring
  • Ett mycket fint rekreationsområde

 

Vilken valuta är det i Österrike?
Österrike är med i EU, så det är EURO som gäller här. De flesta ställena accepterar kredit- och betalkort. Mastercard och Visa är vanligast förekommande.
Kan jag ladda min telefon på rummet?
Japp, det är samma uttag som i Sverige.
Vilken tidzon är Salzburg?
Samma som Sverige GMT+1
Behöver jag ett pass när jag reser inom EU?
Ja, du ska alltid ha ett giltigt pass eller ett nationellt-id* när du reser inom EU.
Det blåa europeiska sjukförsäkringskortet kan också vara bra att ha med sig, i fall att...
* Vanligt Id-kort/körkort godkänns inte.
Föregående bild
Nästa bild
KONTAKT