Så fixar du företagsfesten

Så fixar du företagsfesten – Vi på One Relation gillar fester, nästan lika mycket som vi älskar att planera fester. Så vi har slagit våra kloka huvuden ihop för att komma med de bästa tipsen till er som står inför att fixa en företagsfest!
De flesta har sin egen uppfattning om vad som gör en bra fest riktigt bra. Vissa säger maten, några säger festlokalen, medan andra hävdar att underhållningen är det viktigaste…

Låt oss börja med grunderna

Vi hoppas att ni skall ha nytta av vår guide “så fixar du företagsfesten” när ni  startar planeringen av ert nästa event.

Hur många gäster vill ni bjuda in, hur mycket vill ni spendera och var vill ni vara? Budgeten, antalet gäster och platsen är nyckeln till vilken typ av festlokal som passar er och ert event bäst. Ni bör också fundera på vilken känsla ni önskar att stället skall förmedla skall det vara klassiskt, utomhus, nytt och hippt eller på ett slott till exempel?

För det andra, stressa inte, använd en eventbyrå

De kommer att kunna ge er en opartisk rådgivning kring ett stort utbud av festlokaler, underhållare och middagsupplägg etc. Allt för att kvalitetssäkra ert event.
Dra fördel av deras erfarenheter och deras kontaktnät, de kan vanligtvis förhandla med leverantörer om lokalhyror och andra delar av ert innehåll, det sparar ni både tid och pengar på i slutändan.

Vad förväntar ni er att få ut av dagen / kvällen?

Är festen en hyllning till er personal, är det teambuilding, kommer det att vara en formell tillställning eller vill ni att gästerna ska mingla fritt? Det här är frågor som är bra att ställa sig, eftersom det kommer att ge er en indikation på vilken typ av fest som bäst matchar era förväntningar. Ni kan bjuda in till allt från en galamiddag till en familjedag med hoppborgar och ansiktsmålning, till en avslappnad BBQ på en härlig takterrass i stan –  möjligheterna är oändliga!

Nu kan vi komma igång med de roliga delarna…

Maten, vilken roll spelar den på ert arrangemang, kommer den att vara det viktigaste momentet under eventet? Tänker ni servera gästerna årgångsvin och en fancy, läcker avsmakningsmeny eller tänker ni er något mer socialt och mingelvänligt som tapas eller kanske ett bufféalternativ?

Underhållning, hur vill ni underhålla era gäster, tänker ni utnyttja sommaren till utomhusaktiviteter och sociala lekar, eller tänker ni er något mer traditionellt som ett liveband för att få fart på festen? Diskutera med er eventbyrå. Fördelar och nackdelar med en fotograf vs ett fotobås, liveband vs DJ, till exempel. De kommer de att kunna peka er i rätt riktning. Och kom ihåg, “Jag och mina polare kan lira” är sällan en bra idé…

Tema, kommer ni att ha ett tema, vill ni ha ett tema, är det töntigt med ett tema? Ett tema behöver inte nödvändigtvis dominera hela er fest, det kan vara så sparsmakat eller extravagant som ni önskar. Något så enkelt som belysning kan ändra utseende och känsla i vilken festvåning som helst.

Förhoppningsvis har våra tips fått er inspiration att flöda nu när ni skall sätta igång med er företagsfest. För fler idéer, ta en titt på länktipsen, kika bland våra färdiga festpaket och låt er inspireras. Eller ta kontakt direkt med oss och låt oss skräddarsy en fest helt utifrån er budget, era förväntningar och önskemål.