CASE

Konferensresa: Edinburgh

Edinburgh är Skottlands stolthet. Den gamla stadsdelen är som hämtad ur en riddarsaga med sina medeltida byggnader, gränder, backar, trappor och broar. Overkligt, ja rent av sagolikt. Det är lätt att förstå att författare i alla tider sökt sig hit för att finna inspiration – från Walter Scott och Conan Doyle till JK Rowling och Ian Ranking.
Det finns massor att uppleva och se i Edinburgh. Uppe från den höga klippan utanför staden, som kallas sir Arthurs seat, är utsikten obeskrivligt vacker och man kan därifrån  se ner över hela staden. För den som söker dunklare äventyr finns det en del spännande upplevelser även under staden, i det som kallas Real Mary King´s close.

UPPDRAGET

KNOWIT från Malmö skulle åka på en utlandskonferens och ville ha förslag på destinationer. Det skulle vara kort flygning, stad, annorlunda resmål, historia, kultur och mysigt. Vi tog fram Edinburgh!  En plats som passar överens med konferensresans förutsättningar och som matchade krav på såväl flygtider, hotell, middagar, aktiviteter som budget. Vår projektledare Anna tog fram ett skräddarsytt program som gick i linje med kundens förutsättningar och förväntningar. En erfaren resevärd från One Relation mötte upp konferensgruppen på flygplatsen i Edinburgh, vår värd följde sedan med gängen, ett steg före under hela resan.

RESAN

Hotellet som vi valde ligger på historiska Royal Mile i hjärtat av gamla Edinburgh, endast en kort promenad från stadens viktigaste attraktioner. Edinburghs vackra slott, Skottlands Nationalmuseum och parlamentet. Här ligger även Edinburghs berömda shoppinggata Princes Street och naturligtvis en massa mysiga pubar.

 

Dag 1 – Ankomst Edinburgh.

Vår svenska värd möter upp och välkomnar gruppen på flygplatsen. Sedan blir det en gemensam transfer i chartrad buss till hotellet och vi beger oss därefter direkt ut på stan för en trevlig ankomstmiddag med lokala delikatesser.

 

Dag 2  – Guidad heldagsutflykt med lunch

En fantastisk introduktion till Skottland. På vår guidade utflykt besöker vi Loch Lomonds och njuter av dess anmärkningsvärda skönhet och nationalparken Trossachs med Stirlings castles mörka historia. Under den guidade bussturen finns det gott om tid att kika på den unika arkitekturen, den vackra naturen och njuta av det majestätiska landskap som “Highlands” erbjuder. Vi äter en klassisk pub-lunch i en liten men charmig by under dagen.

På väg tillbaka till Edinburgh stannar vi till på ett mysigt café vid havet och tar en för oss svenskar obligatorisk “fika”. När vi anländer på hotellet finns tid för avkoppling eller andra aktiviteter på egen hand, innan vi samlas igen för den gemensamma middagen, ikväll på en fransk restaurang och därefter erbjuds nattklubbande eller pub-besök för dem som vill (vi guidar er… ).

 

Dag 3 – Konferens och teambuilding

Frukost och därefter ett konferenspass samt lunch på hotellet.

På eftermiddagen erbjuds en visning och provsmakning på ett lokalt Gindestilleri. Gin är det nya heta i Skottland och det sägas att det bästa ginet tillverkas här. På besöket får du möjlighet att lära dig om Gin och vad som krävs för att framställa det. Destilleriet är litet och familjärt. Guiden är väldigt personlig och erbjuder mer än gärna provsmakning.

Innan vi gemensamt går till kvällens restaurang finns det egen tid för shopping, museumbesök, eller ett pub-besök för de som önskar. Källens middag äter vi på en modern restaurang med influenser från Italien.

 

Dag 4 – Tack för denna gången

Frukost och därefter transfer till flygplatsen och hemresa.

Tack för härliga dagar i Edinburgh! Med Daniel i spetsen flöt allt på fantastiskt bra och vi fick mycket Skottland med oss hem!

Nu planerar vi årets Kickoffer som går till Mallorca och Nice tillsammans One Relation –  för vi vet att det blir superbra!

-Catarina Johansson, Knowit

Vi hjälper både små och stora företag att skapa affärer, utveckla personal och påverka marknader genom event och möten. Vill du veta mer om vad vi kan göra för dig?